Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion

osTicket v1.10 (stable) and Maintenance Release v1.9.15 are now available! Go get it now

[resolved] Email Body missing in email - HOTMAIL or OUTLOOK

Hi all,

Recently we have installed newer version of osticket in linux server, we are facing strange issue with this application. we are able to send emails from osticket application, and its working good. the issue is when any email sent to hotmail or outlook account, those emails are receiving emails without body text, we have tested with many other hotmail account, its does support all other service provide like yahoo and gmail, the issue with only microsoft accounts. To troubleshoot more we have also tried with other web aoplication like wordpress and joomla and they working well and there is no server issue to send emails to hotmail, onlt osticket not able to send body text to microsoft account, does any have any clue and ideas ??? please share

many thanks
Tagged:

Comments

  • Hi ipbug, i've a similar problem, but only with mails sent from webclient (owa).
    Did you have this issue also with a client?

  • There have been several threads about this on the forums, and at least two of them offer a solution that may work for you.  You might want to try searching. :)

    One of them is:
    http://www.osticket.com/forum/discussion/77178/new-ticket-and-new-message-alert-emails-are-blank#latest

    Also the devs are aware that some people are having this sort of issue, and are working to come up with a solution.
  • ntozier, thanks for your reply. that thread has worked for me. all credit goes to "bgraham" who mentioned this in provided link. thanks again for your reply and help, AXM hope this solution also work for you.

    The email problem is the age old Base64 encoding issue.  This is a fault of the include/class.mailer.php.
    Line 151 needs to be changed from
            $mime = new Mail_mime("");
    to
            $mime = new Mail_mime("\n");


    Cheers
  • I'll mark this thread as resolved and close it then. I'm glad that you found a solution and thank you for putting what it was here. If you have another question/comment/etc, please feel free to start a new thread.
This discussion has been closed.