Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion

osTicket v1.10 (stable) and Maintenance Release v1.9.15 are now available! Go get it now

Cannot change agent language v1.10

After upgrading to 1.10, the UI language is always German (my secondary language). In the admin panel the default language is English (US).

When I set the language manually in Profile / Preferences, after clicking on Save the option reverts back to "Default language", and not English which I selected. A server restart did not solve the problem. The following error was logged (not sure if actually related to the problem):

2017/09/26 11:04:03 [error] 8361#8361: *1 FastCGI sent in stderr: "PHP message: PHP Warning: Declaration of AssignmentForm::render($options) should be compatible with Form::render($staff = true, $title = false, $options = Array) in /var/www/osticket/include/class.forms.php on line 4367
PHP message: PHP Warning: Declaration of TransferForm::render($options) should be compatible with Form::render($staff = true, $title = false, $options = Array) in /var/www/osticket/include/class.forms.php on line 4487" while reading response header from upstream, client: XXXXX server: XXXXXX, request: "POST /scp/profile.php HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/run/php/php7.0-fpm.sock:", host: "XXXXXX", referrer: "XXXXXXX/scp/profile.php"
Tagged:

Comments

  • Please help us to help you by reading and following the posting guidelines located in this thread: Please read before requesting assistance.  The more information you give us the better we will be able to assist you. Thank you.

    Did you choose german as the default at the time of installation?
    PHP version?
  • edited September 26
    No, I have had osTicket for at least 3 years on my server and always upgraded to the latest version. The German language pack was added maybe half a year ago? However English has always been the default. 

    osTicket Versionv1.10.1 (9ae093d) 
    Server Softwarenginx/1.10.3
    MySQL Version5.7.19
    PHP Version7.0.22-0ubuntu0.16.04.1
    System Languages  
    Default Language:English (US)
    Secondary Languages:
    German


    Interestingly enough, I get the following language pack status on the status page:

    Installed Language Packs

    Deutsch (German) —  

    de — include/i18n/de.phar 
    Version: 145919, for version v1.9 
    Built: Mon, 28 Mar 16 20:25:31 +0000

    English (United States) — de_DE

    en_US — include/i18n/en_US

    Note the "English (United States) — de_DE" - might that be the problem? No file in include/i18n/en_US contains the string "de_DE" though.
  • In my instance it has english listed first under installed language packs.

    Then the others that I installed for testing.  I think that somthing is borked about you having it listed second and that it says:

    "English (United States) — de_DE"

    The problem could also be because you are running nginx instead of Apache or IIS (which are the only two supported webservers)
  • edited September 27
    I added the Italian language pack and interestingly enough it shows up as de_DE as well. However I don't think this is the problem - if I set the browser user agent to Italian, the interface is in Italian as well (same with English).
    So the language is correctly recognized, and the problem is simply that the user preference is not saved. 

    If you go to Profile / Preference and change the value in "Preferred language", does it actually save the changes or does it revert back to "Use browser preference"? Because for me it always reverts back.

    /edit: Output of "locale -a":
    C
    C.UTF-8
    de_DE.utf8
    en_GB.utf8
    en_NZ.utf8
    en_US.utf8
    POSIX

    de_DE.utf8 would be the first valid utf8 entry, maybe that is why it displays de_DE?
Sign In or Register to comment.